Ukrajina
i v pripade ze by se vetsina letu zastavila, tak dal zustava Leo Express ktery jezdi denne do Uzhorodu a Mukaceva. A ze Lvova jizdi East West Eurolines do Prahy.
Buďte v klidu, o Ukrajinu tady vůbec nejde. Putin pod záminkou společného cvičení obsadil Lukašenkovi Bělorusko a ten to ještě ani netuší - geniální tah.
Špionážní RQ-4B Global Hawk nad Ukrajinou, startoval zřejmě z letadlové lodi. Screenshot v příloze, live na https://www.flightradar24.com/FO...1/2ae24bf7
Надежда Константиновна Крупская napsal(a):Buďte v klidu, o Ukrajinu tady vůbec nejde. Putin pod záminkou společného cvičení obsadil Lukašenkovi Bělorusko a ten to ještě ani netuší - geniální tah.
Skvělý!!! Takhle jsem se už dlouho nezasmála. Je vidět, Naděždo, že ruskou mentalitu máte zmáknutou.
Ja mam za mesic Pardubice- Lviv a Kishinev - Praha a vidim to pozitivne a tesim se na Puzatu Chatu a Mamu Vlast + Pervomajsk jako bonus :D
my jsme v Odesse a je tu klidek a uplne normalni zivot, zitra let zpatky s Ryanairem do Katowic
Tak nakonec docela dobré rozhodnutí to zrušit. Je mi hodně smutno z toho, co se tam teď děje.
doctorex napsal(a):Tak nakonec docela dobré rozhodnutí to zrušit. Je mi hodně smutno z toho, co se tam teď děje.
Já jsem zvědavý, co bude o víkendu.
UA armáda nemá na přímý boj prostředky, takže nějaké lokálnější konflikty nejpozději do 36 hodin (pokud to ustojí vláda).
Co udělá EU (zatím prej do 48 hodin všichni s RU pasama pápá) je taky otázka.
A pokud Vláďa má fakt raka a chce se zapsat do dějin, než exne, nebo mu jen jednoduše mrdlo, tak God saves us all.
Protože to prohlášení o nevměšování se je hodně přímočaré :/
Karel napsal(a):[citace="doctorex"]
Tak nakonec docela dobré rozhodnutí to zrušit. Je mi hodně smutno z toho, co se tam teď děje.
Já jsem zvědavý, co bude o víkendu.
UA armáda nemá na přímý boj prostředky, takže nějaké lokálnější konflikty nejpozději do 36 hodin (pokud to ustojí vláda).
Co udělá EU (zatím prej do 48 hodin všichni s RU pasama pápá) je taky otázka.
A pokud Vláďa má fakt raka a chce se zapsat do dějin, než exne, nebo mu jen jednoduše mrdlo, tak God saves us all.
Protože to prohlášení o nevměšování se je hodně přímočaré :/
[/citace]
Nezlobte se na mě, ale to mluvíte o jaderných zbraních? Těch, u kterých ruské vedení mělo rozum celou studenou válku? Jestli si myslíte, že Putinovi hráblo, tak se to dá stěží říct o celém ruském vedení státu. Podobné silové řeči měl Putin už dřív. Možná to tak z médií nevypadá, že západ zase zdaleka není bezzubý, pokud by k něčemu takovému došlo, a na ruské obyvatelstvo si ohlížel zhruba tolik jako na Syřany, Vietnamce nebo Iráčany.
Vypadá to snad, že EU by něco opravdu dělala? Počíná si stejně impotentně jako u všech nedávných krizí.
Alena Svobodová napsal(a):Jestli si myslíte, že Putinovi hráblo, tak se to dá stěží říct o celém ruském vedení státu. Podobné silové řeči měl Putin už dřív.
Jaké celé vedení ruského státu? Se podívejte, jak dlouho je Putin u moci. On je vládce, nějaké ostatní křoví nehraje roli. Silové řeči měl sice i dřív, ale dneska je po měsících příprav, kdy bezostyšně lhal, bez mrknutí oka uskutečnil.
A ano, já do budoucna mám strach z jaderných zbraní. A to do budoucna může být ne za 20, ale klidně za 5 let.
Dneska car zabírá Ukrajinu, protože ji chce. Prošel Krym, tak dle něj projde celá Ukrajina. Když mu projde Ukrajina, je jen krůček vzít si Moldavsko, at rovnou sousedí vlivově s Rumunskem (NATO).
Původní argument byl navíc ten, že nechce Ukrajinu v NATO. Zítra tam má našlápnuto Finsko a Švédsko, to se jistě carovi líbit nebude.
Sám Putin dnes řekl, že je čas se s NATO vypořádat.
Takže ano, mám obavu. Protože když bude tlačit na pilu, jednou do toho NATO lehce řízne (Pobaltí). A tam už se bude muset zapojit i zbytek členů.
Taky by mě zajímalo, jaké celé vedení státu. Dobrá ukázka, jak to tam asi funguje, je tady: https://www.novinky.cz/zahranicn...y-40387868
Mě docela překvapuje, že se stálé prodávají letenky na Ukrajinu, ať už Wizz (příští týden) nebo Ryanair (od dubna).
A co tě na tom překvapuje? Wizz pokračuje dál ve svém svinstvo. Zrušit to může kvůli válce přece vždy. A FR prodává na duben. To už může být dávno po všem, i když o tom pochybuju, a když ne, tak to zase zruší.
No přesně přístup Wizzu mě překvapuje. Ryanair to alespoň zrušil na celý březen, ale přístup Wizzu mi přijde šílený.
Mě to nepřekvapuje. Jak jsem FR dříve nemusel, tak Wizz proti němu klesl řádně do sraček a FR je vedle něho fajn společnost.
Alena Svobodová napsal(a):Nezlobte se na mě, ale to mluvíte o jaderných zbraních? Těch, u kterých ruské vedení mělo rozum celou studenou válku?
Rozum? Chorobně paranoidní Rusáci málem začali 3. světovou válku kvůli štábnímu* cvičení Able Archer 83 v listopadu 1983. V zemích NATO z kasáren nevyjela žádná technika, ale v Československu a NDR byla vyhlášena nejvyšší pohotovost a letci spali v letadlech se zavěšenou jadernou municí.
* Štábní cvičení se děje bez účasti skutečných vojenských jednotek. Bojuje se jen na papíře na štábu.
Wizz jsou Maďaři, vedle Němců největší zastánci Ruska v EU. Viz noční jednání Rady EU - proti nejtvrdším sankcím byli Němci, Maďaři a Kypr.
Wizz potešil
https://www.fly4free.com/flight-...-refugees/
Pevne verím, že sa tu nenájde nejaký heker čo to využije
Tak Ryanair zrušil všechny plánované lety na Ukrajinu. Wizz posunul prodej letu od konce března. Nicméně se nedá předpokládat, vzhledem k situaci, že by tam létali.
Tuší někdo prosím, co je potřeba k tomu, aby ukrajinský IT získal v Česku pracovní povolení, případně kde to zjistit?